HURRA og tillykke til Kirkebakkeskolen!

Kirkebakkeskolen fylder 50 år, og det skal fejres!

Tirsdag d. 16. august var det præcis 50 år siden skolen for første gang slog dørene op. Det fejrede vi på dagen sammen med den aller nærmeste "familie"; nemlig vores 750 elever og vores 82 ansatte.
Dagen bød på fællessamling på den store trappe, hvor vi sang fødselsdagssang for skolen og Trine holdt tale for fødselaren. Skolens gamle fane, som vi for nyligt fandt ved en oprydning i kælderen, blev båret ind af Ali fra 9. årgang og Valdemar fra 0. årgang. Filippa fra 8. sang et nummer af Phlake, og Hooman viste en skøn film om vores alle sammens Kirkebakkeskole, som han havde lavet med hjælp fra en stor del af skolens elever. Efter fællessamlingen blev der taget et stort fælles foto af alle elever og ansatte ude i skolegården. Herefter blev der serveret frugt arrangeret af forældreforeningen samt en gigantisk kagemand til stor glæde for eleverne.
Udover fællessamlingen var eleverne i de tre afdelinger samlet til et fysikshow leveret af et par talentfulde unge mænd fra Syddansk Universitet.

Vi synes, det hele var en dejlig måde at ære skolen på og alt det, den gennem årene har dannet ramme for. Det var en dejlig dag lige i skolens ånd. 

Men vi vil også gerne fejre skolen mere officielt. Derfor holder vi stor "fest" i forbindelse med vores kulturmesse, torsdag i uge 41, hvor tidligere elever, lærere, pædagoger og ledere samt forældre, bedsteforældre, naboer, politikere, forvaltning mm. inviteres til at se, hvordan skolen ser ud i dag og få indblik i elevernes læring.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen. En officiel invitation følger inden længe.

Nedenfor kan I læse Trines tale til skolen, og på skolens facebookside kan I se en masse dejlige billeder fra dagen.

Stort tak til forældreforeningen for hjælp på dagen, og tak for alle de gode indslag.
Det var med til at gøre dagen ekstra særlig!

 

Kære elever

I dag er det 50 år siden, at Kirkebakkeskolen blev til Kirkebakkeskolen. Det er 50 år siden, at skoleelever fik lov at gå ind ad døren til skolen og starte med at gå i skole her. Skolen havde altså sit første år i 1966 – det betyder faktisk, at skolen her er ældre end mig, ja faktisk ældre end de fleste af jeres lærere her på skolen.

Dengang var tingene ikke, som de er nu. F.eks. havde man ”kun" sit penalhus, skrev på papir og havde bøger. F.eks. var der nogle år efter skolen blev bygget, en dreng i 3. klasse som skrev: "Jeg tror, at der engang vil blive større klasselokaler, og jeg tror også, at der vil komme en computer i klassen". Det skal jeg da love for at der kom, men der kom mange flere end én computer i klassen, der kom også en computer ned i de fleste skoletasker.

Når nogen fylder rund, er det almindeligt at man holder en tale for dem, så jeg har skrevet en lille tale til Kirkebakkeskolen.

 

Kære Kirkebakkeskole

Tak, fordi vi må være med til din fest i dag. Vi der er her i dag, har ikke kendt dig altid, men vi har hørt mange rygter om dig. F.eks. har vi hørt, at du i starten bare var en lille lort – eller i hvert fald bare en lille skole med 200 elever. Da du så blev teenager, altså 15 år – så havde du faktisk over 700 elever, og da du var på dit aller højeste havde du 800 elever. I dag har du 750 elever og flere ville gerne have gået her, men du får ikke lov til det af dine forældre – (eller af din kommune) at have flere. Vi synes egentlig også, det er meget tilpas.

Vi ved, at der har været mange forskellige temaer, som du har været optaget af igennem dine nu 50 år. Op igennem 70’erne var du særligt optaget af demokrati – og du lagde rum til mange emne- og featureuger. I 80’erne var man ærgerlig over, at der ikke rigtig var råd til mere kunst og udsmykning på skolen. Måske blev du præget af, at der i 80’erne generelt i Danmark var sparetider. I 90´erne var du for alvor ramme for snak om computere. Et barn i 3. klasse skrev, at han troede i fremtiden, at i skolen ville der være kontorstole til hvert barn, og at den nok ville være fyldt med robotter, verden vil være fyldt med skove – dog ikke urskoven, for den er der næsten ikke mere tilbage af.
Man talte om, at man skulle til at beherske tre sprog – engelsk, spansk og computersproget. Der stod i skolebladet, at der nu var rengøringspersonale også i skoletiden – synlig rengøring, for i en tid med mere teknologi, var det mere og mere vigtigt med det menneskelige ansigt. Flere steder var man nemlig lidt bange for om robotter skulle overtage det hele…

I nullerne begyndte man at tale om, at du så lidt rynket og slidt ud. Det er ret almindeligt, at den slags kritik kan ramme skoler i fyrrerne – og altså også dig. Så du fik ikke bare en almindelig ansigtsløftning som nogen gør, eller smed et par kilo. Nej du kom igennem den helt store og virkelig dyre renovering. Det er vi glade for – nu er du en flot og farverig skole på 50 år. Der er stil over dig, vi glæder os over dit pæne udseende, din moderne indretning og modige tiltag både i dine bygninger og i den pædagogik, du lægger rammerne om. Du er stedet hvor vi udvikler talent, sammen! Det er vi stolte over at lykkes med!
Til slut er der bare at sige, at jeg synes du har de bedst tænkelige lærere, pædagoger og ledere – de bedste pedeller og køkkenfolk, samt de bedste sekretærer – og aller vigtigst: Du er skolen for de sødeste, dygtigste, rareste, smukkeste og de allerbedste elever – kære Kirkebakkeskole – Vi vil fejre dig året igennem og ønske dig hjertelig tillykke med din fødselsdag!

 

 

x