Julie 5.C debuterer som fantasy-forfatter

"Hun kiggede længe på tegningen. Han var pæn. Hun sukkede og lade teningen ind under sin seng.
Hun lå længe og vendte og drejede sig. Melika kunne ikke falde i søvn. Det hele virkede så underligt. Hun lade puden over hovedet, men det hjalp heller ikke på alle hendes tanker. Hunter blev bare ved med at spøge i hendes tanker. Hun sukkede og kastede puden ned i forenden. Dynen slog hun irriteret til side, rejste sig fra sengen og gik hen til skrivebordsskuffen. Hun trak den ud og tog stenen op i hånden. Hun kiggede længe på den. Det var så mærkeligt med den sten. Hvorfor min den kunne bringe hende til en anden verden..."

Sådan starter det kapitel, som Julie Olesen fra 5.C har skrevet til den fantasyroman - “Alternia” - som hun sammen med 11 andre i alderen 11-14 år har har skrevet ved et forfatterkursus på Xeneriet. Udover at deltage i denne kreative fælles skriveproces, har deltagerne på kurset lært om de virkemidler og skriveteknikker, som en forfatter kan bruge. Det er planen, at bogen bliver et forlæg for teater for børn på Xeneriet.

Bogen blev præsenteret fredag d. 10/6 ved en rigtig fin reception på Xeneriet, hvor deltagerne læste egne værker og uddrag fra bogen. Der var virkelig tale om højt niveau blandt de unges tekster, og der er vist ikke tvivl om, at der er nogle forfatterspirer blandt denne gruppe af talenter - navne, vi sikkert kommer til at lære at kende i fremtiden.

Julie fortæller, at det har været et rigtig spændende projekt, som har udviklet hende - både i forhold til fagligheden omkring skrivning og  i forhold til at turde kaste sig ud i noget ukendt. Hun skal også deltage i forløbet til næste år, hvor de unge har ønsket at skrive om personlige relationer og følelser.

 

Artikler:
http://vafo.dk/article/20160610/ARTIKLER/160619879
http://vafo.dk/article/20160615/ARTIKLER/160619509

Resumé

14-årige Melika har det svært. Hun bliver drillet med sit røde hår, og for to år siden døde hendes mor. Nu bor hun med sin far, sin papmor Jannie og Jannies søn Albert. Men en nat begynder Melika at drømme om en anden verden, og da hun finder en lyserød sten, der lyser, åbner en ny verden sig for hende. I denne verden er Melika udvalgt, elsket og savnet. Og her finder hun pludselig ud af nye ting om sin mor.

Bogen kan selvfølgelig lånes på vores bibliotek.

 

x