Skolereformens betydning for skoleeleverne

Tiderne har ændret sig, der er mere fokus på lektiecafé og aktiviteter har fået mere indflydelse på den måde, man går i skole på. Det er bare nogle af de ændringer, der har været for rigtig mange mennesker i Danmark grundet den nye folkeskolereform.

Det nye skoleår er småt ved at være godt i gang, og der er rigtig mange meninger om, hvad den nye folkeskolereform kommer til at betyde for det danske samfund. En af dem, der bliver påvirket af det hele, er Nanna H. Feldfos, der går i 9. klasse på Kirkebakkeskolen i Vejle.

“Jeg synes overhovedet ikke, at det er gået, som jeg havde forventet, Jeg havde troet, at det hele havde været lidt mere striks, men det er næsten som det plejer at være. Her i starten har der dog været lidt opstartsvanskeligheder, og det har været rigtig svært at få 45 minutters bevægelse om dagen, hvilket er en nødvendighed for at kunne koncentrere sig i så mange timer, som der bliver forventet,” siger Nanna.

Nanna går som sagt i 9. klasse, og skal derfor snart op til folkeskolens afgangsprøver, og hvad det angår er målene og forventningerne også blevet højere: “Jeg tror selvfølgelig på, at fagligheden bliver højere, for jeg har valgt at tro på, hvad regeringen siger, og at der selvfølgelig er en mening med det hele. Jeg tror dog også, at det har rigtig meget med ens indstilling at gøre. Hvis man ikke gider, og hvis man synes, at det hele er træls, så bliver det heller ikke fedt at gå i skole. Sådan har det selvfølgelig altid været, men jeg tror alligevel, at det kræver en del mere engagement, når man skal være i skole i så mange timer om dagen.”

Hvorvidt tingene fungerer eller ej, er der stadig rigtig mange spørgsmål om. Nogle af de ting, der går igen, er lektiecaféen. På Kirkebakkeskolen er der for de store elever valgt, at der er lektielektiecafé to gange om ugen. Her er der - udover at lave lektier - blandt andet også mulighed for socialt samvær, løbehold og skolefodbold.

“Lektiecaféen synes jeg personligt er en af de ting, der fungerer rigtig godt, men det er til gengæld rigtig træls at have så sent fri. Det gør, at man ikke har den samme frihed som før, og det kan derfor være lidt svært at få det hele til at hænge sammen med lektier, fritidsjob, venner og familie,” siger Nanna.

Lige nu kan vi som samfund ikke gøre andet end at vente og håbe på, at regeringen og politikerne har ret i alle deres overvejelser og beslutninger, og at den nye folkeskole kan være med til at skabe et endnu bedre dansk samfund.