Vejle kommunes rådgivende tilbud

Vejle kommunes rådgivningstilbud

Åben rådgivning

• Et tilbud til børn, unge og forældre. Åben rådgivning er bemandet med proffessionelt personale fra de forskellige afdelinger i Vejle kommunes Børne- og Ungeforaltning. Der er tale om erfarne psykologer, familierådgivere, sundhedsplejersker og familieterapeuter.

• Alle har tavshedspligt, og der bliver ikke ført journaler. Hensigten med Åben Rådgivning er først og fremmest at give borgerne et hjælpetilbud, der er uforpligtende og forebyggende. Håbet er, at mange problemer kan afhjælpes gennem god rådgivning, inden de vokser sig store. Hvis problemet er for omfattende for Åben Rådgivning, eller hvis det kræver en specialviden, som vi ikke har, rådgiver vi om, hvor man så kan gå hen.

Ungekontakten

Ungekontakten henvender sig til unge i alderen 13-17 år bosiddende i Vejle Kommune.

Målet med Ungekontakten er at give unge hurtig og nem adgang til rådgivning, vejledning eller bare en snak.

Vi henvender os til unge, som har brug for at tale med en voksen professionel i de situationer, hvor livet bliver lidt svært.
Det kan f.eks. være pga. problemer med kammerater, skolen, kæresten, misbrug, mobning, søvn, krænkelser/overgreb, hjemlige forhold, skilsmisse, vold, kriminalitet, psykiske problemer, sex eller noget andet, der fylder i den unges liv.
De unge eller deres pårørende kan kontakte os via telefon, e-mail, sms eller personligt fremmøde.
Vi tilbyder hurtig respons på kontakt – vi vender tilbage førstkommende hverdag.

Hvis det viser sig, at den unge har behov for anden hjælp end vi kan tilbyde i Ungekontakten vil vi give råd og vejledning om andre relevante tilbud.

Henvendelsesmuligheder

Du kan lægge besked til os på alle tidspunkter af døgnet, året rundt.

Mail: ungekontakten@vejle.dk

SMS: 1276100

Se mere om Ungekontakten på vores hjemmeside www.ungekontakten.vejle.dk